MondoCon – Animekarácsony – 2009. december 12.

Az októberi első MondoCon után ma lezajlott a második is, ami egyben a második Animekarácsony is volt. A helyszín idén nem a Lurdy Ház, hanem az első MondoConhoz hasonlóan a Hungexpo volt. Az eseményre a Mangafan-Elemental hozott ki új kiadványokat, volt szokásos cosplayverseny, beszélgetések, vetítések. Részletesen itt:

A kapukat kicsivel tíz után nyitották, így az egész program egy jó tíz-tizenöt percet csúszott. Sajnos, az első órákban az októberihez hasonlóan nyitva volt a főbejárat ajtaja, így a nézőtéren hűvös volt, sokan a hősugárzókhoz mentek melegedni.
A Mangafan pultjánál kivételesen nagy volt a nyüzsgés, ez gondolom a sok új kiadványnak tudható be. Megjelent a Naruto 9, a Kensin 7, a Hellsing 6, a Chrno 3, az Árnybíró 14, a DN 6 és a Love.com 1. A Nana 6 csúszik egy hetet. Ezenkívül megjelent a második DN- és a Bleach-díszdoboz. Ezekről majd külön posztban írok, előrebocsátva annyi, hogy a második DN-díszdoboz eléggé cipősdoboz-szagú, másképp csukódik, mint az előző, és kicsit halvány pl. az Elemental-logó.

Mivel kb. 2-ig nem volt olyan program, ami igazán érdekelt volna, beültem a vetítőterembe is, ahol olyat tettem, amit eddig még nem. Narutót néztem :D!. Ezenkívül sikerült Mangafan-Csabát letámadnom az előző megjelenések helyesírása miatt, valamint megnéztem a tömegkvízt, részt nem vettem most benne, pedig azt tudtam volna, hogy a ryuu=sárkány, és hogy az AyaAya végén Szuszanót idézik meg.

Ezt követően fanfic-felolvasás volt. A meghívott színészek Welker Gábor (Alucard hangja, régen a Danubius rádió és a Kész átverés hangja) és Wégner Judit (Soul Eater – Medusa, az új Naruto részekben Szakura hangja – Csondor Katát cserélni kellett külföldre utazása miatt) voltak. A felolvasás után az egyik kisteremben újra szinkronos beszélgetés volt: a színészeken kívül három fordító, Varga Fruzsina, Herendi Bálint és Borsiczky Péter (+ Tonya :D) is részt vett rajta. Szokás szerint szinkronos/fordítással kapcsolatos infókról lehetett őket faggatni. Utánuk pedig DVD-kiadókkal volt beszélgetés, a résztvevők: Elemental (Mangafan-Csaba), Navigátor Film, Cornerfilm. Szó volt arról, miért van válságban a magyar DVD-piac, megéri-e anime DVD-ket kiadni. Kiderült, hogy nem :D. Ettől függetlenül, reméljük, hogy azért még találkozhatunk minőségi DVD-kiadványokkal Magyarországon.

Részemről igazából ennyi volt az Animekarácsony. Ha össze kéne hasonlítanom őket, a tavalyi Animekarácsonynál annyival jobb volt, hogy voltak rendes programok, vásár. Az októberi MondoCon viszont szerintem jobb volt a mostaninál.

Reklámok

4 thoughts on “MondoCon – Animekarácsony – 2009. december 12.

  1. Helyesírással kapcsolatban: van lektoruk, csak Csaba még utolsó pillanatban átnézi a szövegeket, átírja, és így maradnak benne hibák. A blogbejegyzésről a mélt nem kapták meg, elküldöm nekik mégegyszer.

    Animax beszélgetés lett volna az elmaradt Bonszai előadás helyett, viszonyt Tonya megszavaztatta a népet, és a többség arra szavazott, hogy a teremben folytatódjék a karaoke…

Ne habozz, kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s