GOTH

Először is: a blog látogatottsága meghaladta a 20.000-et, köszi minden látogatónak!
És akkor:

Még decemberben volt szerencsém elolvasni németül Otsuichi (történet) és Kendi Oiwa (rajz) “GOTH” című “művét”. A tartalomról itt:

Egy iskolában két diáknak közös a hobbija: mindketten rajonganak a gyilkosságok iránt. A történet folyamán megismerhetünk egy tanárt, aki kezeket (sic!) gyűjt, igen, levágott emberi kezeket, állati mancsokat, plüssállatok kezét stb. A következő fejezetben egy olyan gyilkos után “nyomoznak”, aki a hullákat szétdarabolja és az erdőben hagyja. Ezután egy “élve eltemetős” gyilkost láthatunk, majd a manga végén lehull a lepel a párosunk női tagjáról: volt egy ikertestvére, akivel kiskorukban “felakasztósdit” játszottak, de nővére egy ilyen játék alkalmával meghalt, így ő vette át a helyét.
El kell mondani még a fő-főszereplőről, vagyis a srácról, hogy amellett, hogy ezeket az eseteket kutatja, eléggé aberrált ő is, hiszen élvezi a gyilkosságokat, a hullákat…

Aki most elképedve néz, jól teszi. Én is így voltam vele. Igazából sok értelme nem volt a történetnek, csak azoknak ajánlom, akik különös vágyat éreznek magukban, hogy különös és kegyetlen gyilkosságokról olvassanak. A mangát a német Egmont Manga & Anime adta ki adult kategóriában; különös, hogy a gagyi történet ellenére nagyon igényes “domború” borítóval látták el. Mentségére szolgálhat, hogy a megszokott németmanga-áron kapható (6,50 €, Ausztriában 6,70 €).

Reklámok

Ne habozz, kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s