Educatio 2010

Tegnap (meg pénteken) került megrendezésre Bp.-n a Syma Csarnokban a 10. Educatio felsőoktatási kiállítás, ahol három pozitív dolgot tudtam meg:
– KRE-japánon, ha spec. mellé német minort is felveszek, a plusz kreditek 10%-át fizeti állambácsi, a maradék pedig 2000 Ft/kredit, összesen 64.000 Ft/6 félév, ami, ahhoz képest, nem olyan sok.
– ha KRE-japán mellé ELTE-jogot kezdenék el, és kimennék vhová ösztöndíjjal, a második egyetemet lehet 2 féléven át halasztani, anélkül, hogy fizetni kellene/kirúgnának stb.
– ELTE-jogászok azt is mondták, hogy, a híresztelésekkel ellentétben, el lehet helyezkedni jól jogász végzettséggel (japán + jog gondolom még jobb), és a gyakornokságért sem kell fizetni.
Még jövőre egy Educatióról beszámolok, de akkorra már konkrét terveim kell legyenek (bár egyre inkább körvonalazódik, pl. a tavalyihoz képest). Továbbra is várom a véleményeket az egyetemekről, mint a tavalyi bejegyzésnél ;)!

Reklámok

4 thoughts on “Educatio 2010

  1. Szerintem a japán-jog kombóval jobban jársz. A németen túl sok nem releváns dolgot tanítanak (mint minden nyelvszakon), míg a jog szerintem csak gyakorlatiasabb tudást ad, már szakterületenként.
    KRE Japán meg elmegy, de az ELTE-set nem próbáltam.

  2. Visszajelzés: Educatio 2011 « Miyazakiblog – 宮崎のブログ

  3. Visszajelzés: Vissza- és előretekintés « Miyazakiblog – 宮崎のブログ

Ne habozz, kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s