Ian Buruma: A modern Japán

Most egy jó nagy adag könyvismertető következik itt a Miyazakiblogon, hogy ne csak Eurovízióval legyünk tele :D. Az első darab pedig Ian Buruma japánszakértő A modern Japán című könyve.

Az említett könyv az Európa Könyvkiadó “Áttekintések” című sorozatában jelent meg. Kisalakú, 190 oldalas könyv, mely Japán történelmét 1853-1964-ig tárgyalja. Perry kapitány “fekete hajóitól” kezdve, a Meidzsi-restauráción, a gazdasági fellendülésen és a mandzsúriai megszálláson keresztül a háború utáni amerikai megszállásig és az azt követő időszakig Buruma mindent részletesen elmagyaráz. A könyv nagyon igényes, nincsenek benne helyesírási és tipográfiai hibák; a kötetet egy félig átlátszó borító fedi, rajta Hokuszai Nagy hullámával. A könyv egyetlen hátrányának azt lehet felhozni, hogy a szerző sok-sok történelmi személyiséget mutat be, ezek történetei néha fedik egymást, így bele lehet gabalyodni a különböző személyek életének, munkásságának leírásába.
Ezt a könyvet ajánlom azoknak, akiket érdekel a Japán történelem említett időszaka röviden, akit viszont bővebben érdekel a téma, annak a Totman-féle Japán történetét javaslom (később lesz róla cikk).

Reklámok

Ne habozz, kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s