Otandzsóbi omedetó!

Először is b. ú. é. k. mindenkinek!

A mai napon kétéves lett a Miyazakiblog, azaz pont két éve töröltem le a kezdetleges tartalmat, és kezdtem “új életet” :). Jöjjön egy kis szokásos statisztika, keresőszavak, meg fejléctörténelem!

Összesen 48,625 “emberi lény tévelygett erre”, ahogy a nemrég átírt szöveg mutatja is a jobb oldalon.
Ebből a legtöbben, 896-an természetesen az Eurovízió döntőjének napján, május 29-én találtak ide. A második legtöbb találatot pedig a tavalyi eurovíziós döntő hozta. (Azért az poén, hogy az ilyen napokon nem a blog fő profilját, tehát anime-manga-japánt keresve jutnak el ide, hanem az Eurovízióval :P)

A nézettség amúgy fokozatosan növekedett, 2008-ban, azaz amíg kb. semmi nem volt itt, 522-en kerestek fel, 2009-ben 18 389-en, 2010-ben pedig 29 586-en. Átlagosan 81 fő talál ide naponta.

A legtöbben a magyar nyelvű WP-oldalról keveredtek ide, őket követik azok, akik Benyoboy blogjáról, a Startlapról, Elhaym és Junchi blogjáról jutottak ide. A blogok közül még megemlítendő Kayama, Leara, Vash, Traumus (a régi oldal), Sjonná és Doryan (a régi oldal) blogja; más oldalak közül pedig a Google, a Mondocon.hu, a Facebook, az AnimeAddicts, a rég nem működő Animax fórum, a Keletikultura.hu, az Iwiw és az ESCHungary.hu.

A két év alatt 160 bejegyzés és 526 hozzászólás született. Jelenleg 19 kategóriában, 623 címkével ellátva jelennek meg az írások. Mióta bevezetttem a Facebook-megosztó gombot a cikkek végére, 4 személy adta tovább ennek segítségével a cikket ismerőseinek.

A legtöbbet, láss csodát, a főoldalt tekintették meg. Ezt követik sorrendben az “Eurovízió 2010 – Magyarország nélkül” (már megint nem az oldal fő témája :D), “A Silla királyság ékköve az m1-en!”, a “JLPT – japán nyelvvizsga – 3級 (szankjú) :))” és az “ÉRETTSÉGI VÁLTOZÁSOK (2011)!” című cikkek. 1.000 fölötti találatot kapott még a Rómeó és Júlia szinkronstábja, az egyetlen monte cristós cikk, a Hejesiráss! (új nevén Mangamegjelenések [lektorblog]) nevű oldal, és a Death Note Movie 1.

A hivatkozások közül a legtöbben az ESCHungary.hu 2010-es Magyarország nélküli eurovíziós cikkjének linkjére kattintottak, ezt követi egy sillás kép, a Silla imdb-s linkje és a Japansite. A különböző képeken kívül “jó helyezést” ért még el a Flagcounter és a Timi Japánban c. blog.

A legtöbben, több mint kétezren, az “eurovíziós dalfesztivál 2010” kifejezésre keresve jutottak el ide, nem is csoda, mivel ezt beguglizva harmadik helyen jön elő a Miyazakiblog, a Wikipédia és az ESCHungary után. 443 találattal a második helyen áll a “japán nyelvvizsga”, harmadik-negyedik helyen ismét előjön az “eurovízió 2010” és az “eurovízió 2010 magyarország”, aztán meg jelen van a “shilla királyság ékköve” is, igen, így, h-val. A “death note” és “macujama kenicsi” a 8-9. helyre szorult. Elég sokan jutottak ide Koch Zita nevére keresve, vagy a “danubius helyett” és a “kérem után vessző” keresőszavakat használva. De voltak itt olyanok is, hogy: “zsidó számok”, “virágok”, “enimeksz”, “napiszar”, “muciboszi”, “www. m2.hu a palota ékköve”. Szintén sokan kerestek anime- vagy mangafordítók nevére, volt itt Igarashiné Szabó Adrienn, Basa Zsófia, Nikolényi Gergely; aztán itt voltak a szinkronosok: Peller Anna, Czető Roland, Wégner Judit stb. Meg persze a politikusok, Morvai Krisztina, Göncz Kinga stb.

Vicces keresőszavak mostanság nem igazán voltak, talán egy-kettő aranyos megemlíthető:
– lesz e eurovision 2011 be mtv bejelentés
– csuncsu boryang
– mit lehet animeconon venni?
– szétcigizett hang
– virtualdub luggeriano
– tv2 a politikában
– bleach hentai jatek
– 1013 érettségi változások (Hú, már akkor is volt? Ez a Szent István nem semmi fickó volt, csak tudnám, ki volt az oktatási minisztere…)
– демон и человек манга (ez mi?)
– gabriela spanic súly

Variációk egy témára:
– a sallai királyság ékköve
– sheela királyság
– shilla kirájsag ekkove
– shillai királyság ékköve
– a silla kiralysag ekkove hogyan fog vegzodni
– a silla kiralysag ekkove tv2
(Mi lett volna, ha megmarad a “Seondeok hercegnő” cím? :P)

És akkor jöjjenek a fejlécek, egészen a blog őskorától máig:

A blog őskorában (2008)

Ő a legújabb.

Extrák:

A román Selecţia Naţională és a moldáv O melodie pentru Europa napján

Az eurovíziós héten

Tartsatok a Miyazakibloggal 2011-ben is! 🙂

Reklámok

One thought on “Otandzsóbi omedetó!

  1. Boldog szülinapot! 🙂

    Ez a fejléctörténelem nagyon tetszik. Lehet unalmas pillanataimban megtekintem a médiatáram én is és összehozok egy ilyet. 😀

Ne habozz, kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s