Acu hercegnő – holnaptól!

acu-holnap

Ne feledjétek, holnap délután startol az Acu hercegnő az M1 műsorán, mely az első japán dzsidaigeki sorozat, ami látható lesz a Magyar Televízióban! A premiert követően rögtön felkerül a blogra a szinkronstáb, ezenkívül megpróbálok további infókat is megtudni a sorozatról az MTVA-tól, a bemutató cikk pedig a Mondo Magazin áprilisi számában várható!

írta-M

További ízelítőnek itt az MTV oldalán olvasható bemutató írás:

A korona hercege nagy sikere után egy újabb, az európai nézők számára egzotikusnak számító ázsiai ország, Japán hercegnőjének életét bemutató látványos, történelmi, kosztümös tévéfilmsorozat jelentkezik január 7-től az M1-en. M1 január 7. hétfő, 15:40

A 2008-ban készült Acu hercegnő hétköznap délutánonként követhető epizódjait hősies, romantikus és szerelmes jelenetek teszik izgalmassá és szerethetővé.

A Tokugava-sógunátus alatt az ország és a kultúra védelme érdekében bezárkózott Japán az 1800-as évek közepén megnyitotta kikötőit a nyugati országok előtt. Ebben a folyamatban jelentős szerepet játszott egy aprócska hercegnő, Acu (Atsu) aki Okacu néven, 1836-ban született az ország egyik déli tartományában, Szakuradzsimában. Családja a tiszteletre méltó Simazu klán egyik mellékágához tartozott. A tehetséges, okos és szép Okacut a kapzsi Nariakira daimjó fogadta örökbe, és a lányt egy olyan, általa előnyösnek ítélt házasságra igyekezett rávenni, amellyel biztosítani akarta a klán hatalmát. Okacu beköltözött Nariakira kastélyába, és eleinte nehezen bírta az ottani szigort és a rengeteg előírást. A hercegnő az udvarban az Acu nevet kapta, és megadatott neki, hogy emberek életét mentse meg és hazáját szolgálja. Közben a sógunátus tanácsa az amerikai kereskedelmi kérvény okozta válsággal birkózott. Az ország nehéz gazdasági helyzetbe került, erős nyomás nehezedett Japánra.
Miközben együtt örülhetünk, szomorkodhatunk és izgulhatunk Acu hercegnővel, megcsodálhatjuk a hagyományos japán viselet színpompás darabjait, a szigetország építészetét, megismerkedhetünk különféle szokásokkal. Az 50 részes sorozatból képet kapunk a szamuráj férfiak és nők erkölcséről, bepillantást nyerhetünk a szigorú elvek és a kötelesség által vezérelt életutakba. A történetből kiviláglik, hogy a több mint 200 évig tartó Tokugava-sógunátus lassan a végéhez közeledik. Mindeközben Japán, ez az addig elzárt szigetország nagy változáson megy át.


M1 – január 7-től, minden hétköznap 15:40-kor (ismétlés 23.35-kor)

A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Feliratozva a teletext 111. oldalán

japán tévéfilmsorozat, 1. rész, 58 perc, 2008
író: Tomiko Miyao
forgatókönyvíró: Kumiko Tabuchi, Tomiko Miyao
zeneszerző: Ryo Yoshimata
producer: Yôtarô Yashiki
vágó: Kiyoko Mizushima, Hideki Satou
szereplők:
Aoi Miyazaki (Okacu/Acu hercegnő)
Masato Sakai (Tokugava Iesaci)
Kyozo Nagatsuka (Tadatake)
Eita (Komatsu Tatewaki)
Yukiyoshi Ozawa (Saigo Kichinosuke)
Taizo Harada (Ookubo Toshimichi)
Takehiro Hira
Hideki Takahashi (Simadu Nariakira)
Keiko Matsuzaka (Ikushima)

(A bemutató cikk és a képek forrása: MTV Premier)
Reklámok

Ne habozz, kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s