A DAL 2013 – 1. elődöntő – Előzetes értékelés

ADAL-ujMa este 20:15-kor megkezdődik az idei magyar eurovíziós dal keresése, azaz A Dal első elődöntője az M1-en és a Duna Worldön! A Miyazakiblogon, ahogy azt az előző évek eurovíziós indulóival is tettem, A Dalban szereplő számokat is egyenként értékelni fogom minden forduló előtt.

A dalokat 1-5-ig pontozom, ám fontos megjegyezni, hogy pl. aki 5 pontot kap ebben a mezőnyben, lehet, hogy a nemzetközi mezőnyben kevesebb pontot kapna – tehát egy dal pontszámát mindig a többi 29 dalhoz viszonyítva fogja megkapni, figyelembe véve egyéb tényezőket. A pontozásomon az élő adás módosíthat, ám ez csak a következő fordulós pontozásban (tehát pl. a középdöntőknél) fog megnyilvánulni.

Íme tehát a tavalyi bakui versenyről ismert pontozótáblám, ezúttal a versenyzők képeivel:

1. elődöntő copy5 PONTOSAK:

  • Agárdi Szilvi & Pál Dénes – Szíveddel láss: Maga a dal elég uncsi, remélhetőleg valamit még változtatnak rajta, de szerintem Szilviék nagyon hitelesen elő tudják adni a dalt, ami lehet, hogy sikeres lehet Malmőben. De lehetne a dalban valami csúcspont, mert így elég lagymatag.
  • Keresztes Ildikó – Nem akarok többé játszani: Az újrahangszerelt dalt lehet, hogy továbbjutása esetén lepontozom a középdöntőben, de jelenleg ez az a szám, amelyet még ki tudok valahogy emelni a 10 közül. Keresztes Ildikó hangjával meg nem hiszem, hogy probléma lenne.

4 PONTOSAK:

3 PONTOSAK:

  • Mrs. Columbo – Játszd újra: Vidám kis dal, sajnos Galambos Dorina eléggé affektálós hangon énekli, de azért tűrhető. Legalábbis jobban tűrhető, mint az 1 és 2 pontosak 😀
  • Gyurcsík Tibor – Örök harc:  Nem egy nagy durranás ez a szám sem, de tavalyi dalát Gyurcsík Tibi elég jól adta elő, szóval most megkockáztatunk neki egy 3 pontot.
  • Rácz Gergő – Csak állj mellém: Csak azért 3 pont, mert valószínűleg Rácz Gergő jól elő fogja tudni adni, és valamivel még mindig jobb dal, mint az egy és két pontosak.
  • Baricz Gergő – Húz: Uncsi, de a dallama nem olyan rossz.

2 PONTOSAK:

  • Fehér Zoltán – Nincs baj: A dal semmi extra, és előre félek Fehér Zoltán előadásmódjától.
  • Palcsó Tamás – Ezt látnod kell: Nyálas, tingli-tangli dalocska.

1 PONTOSAK:

  • Bogi – Tükörkép: Túlságosan amatőr, kislányos cucc.
  • Background – Neonzöld: Az énekesnő hangja irritáló, túlságosan vékony, az elektronikus hangzás meg nekem soha nem jött be, nem Eurovízió-kompatibilis egyáltalán.

írta-M

Reklámok

Ne habozz, kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s