A DAL 2013 – 2. elődöntő – Előzetes értékelés

ADAL-uj

Ma este 20:15-kor folytatódik az idei magyar eurovíziós dal keresése az M1-en és a Duna Worldön! A Miyazakiblogon, ahogy azt az előző elődöntővel is tettem, a ma hallható számokat is egyenként értékelem előzetesen, majd az élő adást követően ismételten.

(A dalokat 1-5-ig pontozom, ám fontos megjegyezni, hogy pl. aki 5 pontot kap ebben a mezőnyben, lehet, hogy a nemzetközi mezőnyben kevesebb pontot kapna – tehát egy dal pontszámát mindig a többi 29 dalhoz viszonyítva fogja megkapni, figyelembe véve egyéb tényezőket.)

2. elődöntő1 copy
5 PONTOSAK:

Plastikhead feat. Gáspár Laci – A szeretet él: Nem szívesen adok Gáspár Lacinak 5 pontot, de tény, hogy a dal jó. Legalábbis így felvételről – aztán majd meglátjuk, a színpadon hogy állja meg a helyét.

4 PONTOSAK:

Odett – Ne engedj el: Kellemes kis dal, bár elég egyedi a stílusa. A hölgy hangja amúgy a Társas Játék c. HBO-sorozat főcímdalából lehet ismerős. Kíváncsi leszek az élő változatra is, remélem, jó marad.

Janicsák Veca – Új generáció: Vecának ezen dalával vannak fenntartásaim, eléggé sajátos, furcsa, de bízom a hangjában, meglátjuk még.

3 PONTOSAK:

Vastag Tamás – Holnaptól: Kellemes kis lassú szám, Tamás hangjával sem lesz gond előreláthatólag, de nem az igazi, nem Eurovízióra való. Mindenesetre a középdöntőbe még továbbengedném, hogy ott aztán kihulljon…

Szabó Ádám – Hadd legyen más: A dal nem olyan rossz, de én emlékszem Ádám egy Csillag születikes éneklésére… hát nem volt olyan jó, mint a harmonikázása. Szóval ettől tartok, mindazonáltal van benne potenciál, volt ugye hegedűs fiú az Eurovízión, ő meg a harmonikás fiú… Meglátjuk, mit hoz ki az élő show-ban, egyelőre középmezőny, 3 pont nálam.

Kállay-Saunders András – My baby: Nem az én stílusom, de kellemes, rádióban elviselhető dal, Eurovízióra nem küldeném, de 3 pontot megér.

2 PONTOSAK:

Éliás Gyula – Mindhalálig várni rád: Nem tartom Eurovízió-kompatibilisnek, mondjuk az énekhang még húzhatja feljebb, de nem tartom esélyesnek.

ByeAlex – Kedvesem: Egyedi dal, ahhoz nem fér kétség, de számomra túlságosan repetatív, unalmassá válik a közepe tájékán… A Petőfi Rádióban elmegy, de Eurovízión nem… na meg az ősember-kinézet is lehúzza a pontozást, azért a megjelenés is számít az ESC-n, tessék lenyesni abból a szakállból! (Gondoljunk csak a 2008-as francia előadóra… na ugye?)

Völgyesi Gabi – Csak te légy: Az ő hangja és dalainak stílusa soha nem tetszett túlzottan, ezt a számot sem tartom egy nagy durranásnak, nem tudom, más rajongók mit esznek annyira rajta…

1 PONTOSAK:

Rami – Puzzle: Hát újra van egy Viva TV-kategóriás dal, sajnos 1 ponttal tudom csak honorálni. Majd az élő adás húz rajta, ha olyan lesz. Vagy nem.

írta-M

Reklámok

Ne habozz, kommentelj!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s